Kunst in huis halen

Door gebruik te maken van hedendaagse technieken is het mogelijk om op een gemakkelijke manier kunst in huis te halen

Kunst App
De applicatie van het Museum of Stolen Art is een demo product voor een kunst applicatie waarmee we het complete kunstaanbod ter wereld (huur of koop) thuis uit te proberen is. Want kunst kopen of huren is een gecompliceerd keuzeproces voor zowel mensen thuis als bedrijven en instellingen. Het is voor de potentiƫle koper of huurder moeilijk om een goed inzicht te krijgen in wat de markt te bieden heeft en nog moeilijker om een indruk te krijgen hoe de kunst past binnen de eigen woon- of werkomgeving. Hier speelt de app op in, met behulp van de allernieuwste digitale ontwikkelingen. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone of een tablet.

De uiteindelijke kunst applicatie
De applicatie die we ontwikkelen zal een groot aantal kunstwerken bevatten uit de collecties van kunstuitleencentra en galleries. Het doel is de verkoop en verhuur van kunstwerken te vergemakkelijken. Elk werk is te bekijken in Augmented Reality (AR). AR is een techniek waarbij de realiteit wordt veranderd.

Door deze applicatie kan men door smartphone of tablet een kunstwerk op ware grootte aan de muur zien hangen. Zo kan men zien of het werk past binnen de ruimte en naast andere objecten die zich daar bevinden. Kunstwerken kan men opslaan in een favorietenlijst om ze later nog eens te bekijken. Via zoekopdrachten kan men in de applicatie zoeken en filteren op kunstenaar, prijs, techniek, stijl, kleur, thema etc. Deze zoekfilters zijn in elke combinatie met elkaar toe te passen.

Uiteindelijk is van elk werk te zien of ze beschikbaar zijn om te kopen, te lenen of dat ze in 'bruikleen' zijn. Heeft men een keuze gemaakt, dan kan via de applicatie een afspraak gemaakt worden op locatie om het werk te bekijken, te kopen of te laten bezorgen.

Op deze manier willen we kunst op een laagdrempelige manier weer in de huiskamers brengen.

1. Plaats de marker
Plak de marker op een gewenste muur en gebruik je telefoon of tablet om door de collectie heen te bladeren.

2. Kies een kunstwerk
Nu je door alle kunstwerken in de collectie heen kunt bladeren, kun je een kunstwerk uitkiezen om deze direct op werkelijke grote te tonen op de muur. Je kunt door de kamer heen bewegen en het kunstwerk op alle mogelijke manieren bekijken.

3. Werkelijke grootte
Omdat de applicatie rekening houdt met de kijkers perspectief wordt het kunstwerk op ware grote als het origineel gepresenteerd. Dit maakt het kiezen van het juiste kunstwerk voor jou enorm gemakkelijk!